انتظار تثبیت قیمت نفت تا سال آینده، روبرو شدن بازار نفت با کمبود عرضه، افزایش واردات نفت چین و تحریم های ضدایرانی آمریکا نباید عرضه انرژی ژاپن را مختل کند، مهمترین اخبار جهان نفت در ۲۴ ساعت گذشته است.
پس از اعلام بازگشت دوباره تحریم ها، تلاطمات ارزی و انتظارات تورمی، برخی با تاکید بر بازگشت ایران به روزهای جنگ –البته اقتصادی- بر طبل لزوم قیمت گذاری دولتی برای کالاها به منظور حمایت از مردم کوبیدند که امروز اثرات اعلام ارز رسمی و قیمت گذاری در برخی کالاها به وضوح نمایان است.
درحالی که دوباره تمرکز تاجران نفت بر اختلالات در تولید و افت احتمالی صادرات ایران تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفت، قیمت طلای سیاه بالا رفت و نفت آمریکا بیش از ۲ درصد جهش کرد.
بعد از اینکه معاون رئیس جمهوری اعلام کرد که نفت خام قرار است در بورس عرضه شود مسئولان بورسی میگویند ساز و کار عرضه نفت خام در بورس فراهم است اما تردید هایی هم در این مورد وجود دارد.
در پایان معاملات روز دوشنبه، درحالیکه با بالا گرفتن تنشها بین ایران و آمریکا قیمت نفت بالا رفته بود، با بازگشت تمرکز به سوی عرضه بیش از حد، دوباره افت کرد.
پایبندی اوپک و غیراوپک به توافق کاهش تولید نفت که در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) ۱۴۷ درصد بود در ماه ژوئن(خرداد - تیرماه) به ۱۲۰ درصد کاهش یافت در حالی که قرار بود این میزان افت به ۱۰۰ درصد برسد.
خبرگزاری انگلیسی رویترز که این روزها به تریبون تبلیغاتی آمریکا و غرب برای ترساندن ایرانی ها از تحریم های پیش رو تبدیل شده، به شکست طرح ترامپ برای صفر شدن صادرات نفت ایران اعتراف کرده و نوشت:در بدترین سناریو صادرات نفت ایران ۷۰۰هزار بشکه می شود.
بر اساس آخرین گزارش ماهانه اوپک، عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در صدر لیست تولیدکنندگان نفت اوپک ایستاده و طبق آمار منابع ثانویه، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۵ عضو است، در ژوئن مجموعا به ۳۲.۳۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۷۳ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن افزایش داشت.
ترامپ در حالی صادرات نفت ایران را تهدید به صفر شدن کرده است که تجربه تاریخی نشان می دهد چنین گفته ای امکان اجرایی نداشته و تنها یک «رویای آمریکایی» است.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد ،جهان در سال آینده متقاضی ۳۲.۱۸ میلیون بشکه در روز نفت اوپک خواهد شد که ۷۶۰ هزار بشکه در روز کمتر از سال میلادی جاری است.
تهران تهدید کرده در صورتی که خرید نفت ایران به صفر برسد تنگه هرمز را خواهد بست. چنین اقدامی منجر به کاهش شدید حجم نفت جهان شده و قیمت ها به طور هنگفتی بالا خواهد رفت.